lessphp fatal error: load error: failed to find /Applications/MAMP/htdocs/rodakvarn/wp-content/themes/theme50500/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /Applications/MAMP/htdocs/rodakvarn/wp-content/themes/theme50500/style.less Utan Nåd 9/4

Utan Nåd 9/4

Måndagsfilm!

FILMEN SOM GAV DIANE KRUGER ÅRETS UTMÄRKELSE FÖR BÄSTA KVINNLIGA HUVUDROLL I CANNES


SHORTLISTED: OSCAR BÄSTA UTLÄNDSKA FILM!
GOLDEN GLOBE: BÄSTA UTLÄNDSKA FILM!
NEW YORK-KRITIKERNAS PRIS: BÄSTA UTLÄNDSKA FILM!

I ena sekunden lever Katja ett lyckligt liv med sin man och lilla son, i nästa sekund har hennes liv förvandlats till en mardröm när hennes älskade förintas i ett terrordåd. För Katja startar nu en lång, komplicerad och smärtsam process för att bearbeta sorgen samtidigt som polisens spaning alltmer inriktar sig på två unga nynazister. I Katjas sinne finns bara en enda tanke som skänker henne något som ens kan liknas vid sinnesfrid… hämnd.

För publiken vid årets Cannesgala var det ingen större överraskning att Diane Kruger tog hem priset för bästa kvinnliga huvudroll för UTAN NÅD. Hennes skådespelarinsats är av kalibern att man redan bara några minuter in i filmen förstår att man beskådar något alldeles speciellt märkvärdigt.

Den tyskfödda aktrisen har tidigare setts mestadels i amerikanska storfilmer som ”Inglorious Basterds”, ”Troja” och ”National Treasure” 1 & 2, men vi känner henne även från huvudroller i europeiska filmer som Bille Augusts ”Farväl Bafana” och Fred Cavayés ”Allt för henne”.

UTAN NÅD är regisserad av Fatih Akin vars genombrott ”Mot väggen” belönades med Guldbjörnen i Berlin 2004. Framgången fortsatte sedan med ”Vid himlens utkant” som knep utmärkelsen för bästa manus i Cannes 2007.

Sedan priset i Cannes har filmen fortsatt sina framgångar i USA där den vunnit en Golden Globe och New York-kritikernas pris, båda gångerna för Bästa utländska film. Filmen är också valts ut att bli shortlisted för en Oscar i samma kategori.


”Diane Kruger är superb!
” – Cine-Vue

Genre Drama
Land Tyskland/Frankrike
Inspelningsår 2017
Regi Fatih Akin
Skådespelare Diane Kruger, Denis Moschitto, Johannes Krisch, Samia Chanrin, Numan Acar, Ulrich Tukur