Loading...

Catwalk

Feelgood-filmen CATWALK börjar med att Emma Örtlund, som har en funktionsnedsättning, skriver ett brev till Pär Johansson, grundaren av Glada Hudik-teatern. Hon ber honom om hjälp att uppfylla hennes livs dröm att bli modell. Pär berörs av hennes önskan att få synas och antar utmaningen. Tillsammans med Glada Hudik-teatern, en grupp intressanta karaktärer som vanligtvis inte syns i modevärlden, startar de en spännande och omtumlande resa för att uppfylla Emmas dröm om att stå i rampljuset. Med sin unika historia och personlighet sprider de en glädje och skönhet som känns äkta och inspirerar oss alla. De visar att det finns fler sätt att uttrycka sig på och att rädslor för olikheter kan övergå till förståelse och vänskap. CATWALK vill på ett charmigt och tankeväckande sätt göra det lättare för världen att förstå och respektera dessa underbara människor. Det är deras tur att få skina!

Filmen börjar i en gammal industrilokal i Hudiksvall och slutar på modeveckan i New York.

Fortfarande är fördomarna om funktionsnedsatta omfattande. Mobbing, utsatthet och marginalisering är en del av vardagen. Glada Hudik-teatern har jobbat i decennier för att förändra det. För alla människors lika värde och rätt att drömma. I filmen Catwalk får vi följa funktionsnedsatta Emma Örtlund när hennes dröm om att gå på catwalken i New York uppfylls.

– Jag blev väldigt berörd av Emma Örtlunds brev och kände på en gång att jag ville hjälpa Emma. Jag hatar orättvisor och varför ska du inte kunna bli fotomodell om du har en funktionsnedsättning? Catwalk är en varm skildring om Emma Örtlunds dröm att få synas. Att få ta plats i vårt samhälle och få revansch på dem som mobbat henne. Med på resan är Glada Hudik-teatern och då kan allting hända, säger Pär Johansson, grundare Glada Hudik-teatern.

Filmen har utvecklats och producerats av produktionsbolaget Storyfire tillsammans med Pär Johansson och Glada Hudik-teatern.

Om Glada Hudik-teatern:

Glada Hudik-teatern är en kommunal verksamhet enligt LSS (lag om stöd och service) som består av en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare. Målet med verksamheten är att alla ska få göra det man är bra på och att skapa en utvecklande och meningsfull verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Teatern har rönt stora framgångar med föreställningen “Elvis”, långfilmen “Hur många lingon finns det i världen?”, reklamprofilen ICA-Jerry och nu senast med den moderna tolkningen av “Trollkarlen från Oz”.

Regi

Johan Skoog

Genre

Dokumentär

Speltid

94 min