THE CONJURING: THE DEVIL MADE ME DO IT

THE CONJURING: THE DEVIL MADE ME DO IT avslöjar en historia om terror, mord och okänd ondska som chockade till och med Ed och Lorraine Warren, verkliga utredare av övernaturliga händelser. Ett av deras mest sensationella fall börjar med en kamp om en ung pojkes själ, men tar dem därifrån till helt oanade platser och slutar med att en misstänkt mördare för första gången i USA:s historia hävdar att han tagits över av en demon, som sitt försvar.

Patrick Wilson och Vera Farmiga återvänder som Ed och Lorraine Warren, i regi av Michael Chaves. I andra huvudroller ser vi Ruairi O’Connor, Sarah Catherine Hook och Julian Hillard.

THE CONJURING: THE DEVIL MADE ME DO IT är producerad av James Wan och Peter Safran, som har samarbetat på alla ”Conjuring”-filmerna. Chaves (”The Curse of La Llorona”) regisserade från ett manus av David Leslie Johnson-McGoldrick (”The Conjuring 2”, ”Aquaman”). Historien är skriven av James Wan och David Leslie Johnson-McGoldrick.  Exekutiva producenter var Richard Brener, Dave Neustadter, Victoria Palmeri, Michael Clear, Judson Scott och Michelle Morrissey.

Bakom kulisserna hittar vi ett kreativt team som återförenats från tidigare “Conjuring”-filmer: A-foto Michael Burgess, produktionsdesignern Jennifer Spence, kostymdesignern Leah Butler och kompositören Joseph Bishara, tillsammans med klipparen från “The Curse of La Llorona,” Peter Gvozdas.

THE CONJURING: THE DEVIL MADE ME DO IT är den sjunde filmen i “Conjuring”-universumet: det största skräck-franchiset i historien vilket genererat över 1,8 miljarder dollar globalt. Förutom de två första “Conjuring”-filmerna inkluderar det “Annabelle” och “Annabelle: Creation,” “The Nun,” och “Annabelle Comes Home.”Filmen har biopremiär den 11 september 2020.Filmen är en New Line Cinema-presentation som kommer att distribueras av Warner Bros. Pictures.